Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Τα νέα «τρόφιμα» ἐμπεριέχουν μεταξὺ άλλων κυάνιο, μόλυβδο, Κάδμιο, τέφρα και διοξίνες...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λοιπόν από χθες, επέτρεψε μεταξύ άλλων τη διάθεση στην αγορά κατεψυγμένων προνυμφών αλευροσκώληκων ή αποξηραμένων σε μορφή πολτού και σε μορφή σκόνης (Alphitobius diaperinus) ως συστατικό σε διάφορα τρόφιμα για τον γενικό πληθυσμό και σε συμπληρώματα διατροφής https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX:32023R0058
 
Επίσης ένας άλλο "νέο τρόφιμο", η σκόνη του Acheta domesticus (οικοδίαιτος γρύλλος), θα χρησιμοποιείται σε πολύσπορα ψωμιά και ψωμάκια, αλμυρά μπισκότα (κράκερ) και κριτσίνια, μπάρες δημητριακών, ξηρά προμείγματα για ψημένα προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, μπισκότα, προϊόντα με βάση αποξηραμένα παραγεμισμένα και μη παραγεμισμένα ζυμαρικά, σάλτσες, μεταποιημένα προϊόντα πατάτας, πιάτα με βάση ψυχανθή και λαχανικά, πίτσα, προϊόντα με βάση ζυμαρικά, σκόνη ορού γάλακτος, ανάλογα κρέατος, σούπες και σούπες σε συμπυκνωμένη μορφή ή σκόνη, σνακ με βάση το αλεύρι καλαμποκιού, ποτά παρόμοια με την μπίρα, είδη ζαχαροπλαστικής από σοκολάτα, καρποί με κέλυφος και ελαιούχοι σπόροι, σνακ εκτός από πατατάκια, και παρασκευάσματα κρέατος, που προορίζονται για τον γενικό πληθυσμό. https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/?uri=CELEX:32023R0005

Ομως ρίχνοντας μια ματιά στη σύνθεση των "νέων τροφίμων", μπορεί να διαπιστώσει κανείς, ότι μεταξύ άλλων περιέχουν στο ένα κιλό: χιλιοστόγραμμα τέφρας, μόλυβδο, κάδμιο, διοξίνες αλλά και κυάνιο ίσο ή λιγότερο απο 5mg! (Φώτο) 


 
Πληροφοριακά, το κυάνιο είναι ένα δηλητήριο του οποίου η κατάποση μιας δόσης μεταξύ 0,5 και 3,5 χιλιοστογραμμων ανά κιλό μπορεί να αποβεί θανατηφόρα, δηλαδή μεταξύ 0,03 και 0,2 γραμμαρίων για ένα άτομο 60 κιλών, σύμφωνα με την Figaro!
https://sante.lefigaro.fr/.../pour-eviter-l-intoxication.../

Πληροφοριακά επίσης η Ευρωπαική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων EFSA που χρηματοδοτείται από το Ιδρυμα Μελίντα και Μπιλ Γκέιτς* έδωσε το μονοπώλιο διάθεσης στην αγορά αυτών των προιόντων στην εταιρεία «Cricket One Co. Ltd με έδρα το Βιετνάμ (Φώτο)
 

Και τώρα ας βγουν οι «ειδικοί» ή η αστυνομία της σκέψης και οι οπαδοί τους, για να υποστηρίξουν πως δεν είναι έτσι το στόρι!

ΥΓ Ο *Μπιλ Γκέιτς μεταξύ άλλων έχει δημιουργήσει εργοστάσιο κουνουπιών με στόχο λέει την εξάλειψη των ασθενειών https://www.sportime.gr/.../bil-gkeits-parousiazi.../ αλλά την ίιδα ώρα μιλάει για θανατηφόρα πανδημία που μεταδίδεται από τα κουνούπια και αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα. https://eleftherostypos.gr/.../vinteo-otan-o-bil-gkeits...

Επίσης είναι ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας σε ολόκληρη την Αμερική https://www.newmoney.gr/.../farmer-bill-o-bil-gkeits-ine.../ προωθεί το συνθετικό κρέας https://www.cnbc.com/.../bill-gates-and-richard-branson... θέλει να ψεκάσει εκατομμύρια τόνους ανθρακικό ασβέστιο στη στρατόσφαιρα για να ψυχθεί ο πλανήτης https://www.newsbomb.gr/.../o-mpil-gkeits-ypostirizei... είναι υπερ της παραγωγής νερού απο επεξεργασμένα κόπρανα για τον αναπτυσσόμενο κόσμο https://www.kathimerini.gr/.../o-mpil-gkeits-ipie.../.... Κτλ κτλ κτλ
 «Πᾶνος»

8 σχόλια:

  1. Γεώργιος Βλάχος / 28 Ιανουαρίου 2023
    Πληροφορήθηκα ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε αυτές τις αηδιαστικές τροφές. Φαίνεται ότι, τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι τόσο διεστραμμένα, που μια μέρα σκέφτηκαν να τις προωθήσουν και το έκαναν. Χωρίς ενδοιασμούς, χωρίς ενοχές. Πάντοτε με την παραπλάνηση και το ψέμα ''΄Εχουν θρεπτική αξία και μπορείτε να τα φάτε''. ΄Ολους αυτούς τους διεστραμμένους που έχουν τέτοιες ιδέες, θα' πρεπε μια μέρα να τους μαζέψουμε, να γεμίσουμε ένα πιάτο κοκτέιλ με σκουλήκια, γρύλους, κατσαρίδες και να τους το βάλουμε να το φάνε με το ζόρι. Να δούμε μετά, αν θα συνέχιζαν να προωθούν τέτοιες αηδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε θα έπρεπε καλύτερα να τους βάλουμε όλους σε ένα διαστημόπλοιο και να τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν...

      Διαγραφή
  2. Βαλτε τιυς με τα σκουλήκια κατσαριδες γρυλους ακριδες σ@ατα και στο χωμα για τροφη αυτα θα φανε και να πιουν ηδη νερο. απο κοπρανα αυτοί που τα ψυφισαν και προοθουν να τα φανε διαβάσα επίσης οτι δεν θα υπάρχουν εττικετες επισυμανσης οτι στα τρόφιμα θα υπαρχουν εντομα αυτο ειναι παρανομο με τα λεφτα μας που θα αγοραζουμε μονο εμεις εχουμε το δικαίωμα να αποφασισουμε τι θα φαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με όλο τον σεβασμό, απλά κάνατε λάθος σχολιασμό των αποτελεσμάτων... Μπορώ να εξηγήσω αν είστε (οι συγγραφείς) διατεθειμένοι να ακούσετε. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ἀδελφέ δὲν εἴμαστε οἱ συγγραφεῖς.

      Θὰ θέλαμε νὰ σὲ ἀκούσουμε, ἀφοῦ μᾶς ἐξηγήσεις πρῶτα τί ἐννοεῖς «κάνετε λάθος σχολιασμὸ τῶν ἀποτελεσμάτων» καὶ ἀπὸ τὴν ἄλλη μᾶς πεῖς ποία εἶναι ἡ ἰδιότητά σου ἤ ἄν ἔχεις κάποια σχέση καὶ γνώση μὲ τὸ ἀντικείμενο ἤ ἁπλᾶ θὰ μᾶς πεῖς τὴν γνώμη σου.

      Σὲ εὐχαριστοῦμε!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ.
      Δεν είναι η δικιά μου γνώμη, είναι απλά μερικές αρχές. Αρχικά για να σας εξηγήσω τι ακριβώς εννοώ: οι φωτογραφίες που επισυνάπτεται είναι κατευθείαν από αναλύσεις της ΕΕ. Κάθε αναλυτική τεχνική έχει το δικό της όριο ανίχνευσης το οποίο κυμαίνεται ανάλογα την τεχνική. Ο συμβολισμός ≤ σημαίνει ότι δεν ανιχνεύτηκε το τάδε μέταλο ή τοξίνη, δηλαδή ήταν *κάτω από το όριο ανίχνευσης* της τεχνικής. Τώρα θα μου πείτε και γιατί να το βάλουν στον πίνακα αφού δεν ανιχνεύτηκε; Αυτό γίνεται καθώς όπως είπατε όλα που συμπεριλήφθηκαν στον πίνακα (βαρέα μέταλλα, αφλατοξίνες κλπ) είναι γνωστές τοξίνες και πρέπει να γίνεται ανάλυση για αυτά καθώς υπάρχουν νομοθετικά όρια και απλά είναι καλό να γίνεται ανάλυση για αυτά. Άρα τα βάζουν για την κάλυψη αυτών. Περί της τέφρας, το % κ.β (κατά βάρος) δεν είναι πόση τέφρα προστέθηκε ή υπάρχει στο προϊόν αλλά πόση τέφρα έμεινε μετά από αποτέφρωση του προϊόντος (σε αυτή την περίπτωση υπολογίζεται σε 100gr ή kg προϊόντος αφού αναφέρεται κατά βάρος). Δηλαδή έγινε αποτέφρωση σε 100gr προϊόντος (ή λιγότερα με αναγωγή) και έπειτα ζυγίστηκε η τέφρα και συγκρίθηκε το βάρος πριν και μετά την αποτέφρωση. Όχι ότι δεν γίνεται να βρεθούν βαρέα μέταλλα στα έντομα αλλά εξαρτάται σε τι περιβάλλον εκτρέφονται. Λέγοντας αυτά, ούτε εγώ είμαι υπέρ της βρώσης εντόμων. Παρακαλώ πείτε μου αν θέλετε κάτι περαιτέρω.

      Ο Θεός μαζί σας.

      Διαγραφή
    3. Σὲ εὐχαριστοῦμε ἀδελφέ γιὰ τίς πληροφορίες.

      Δὲν ἔχω ἐγὼ τουλάχιστον σὰν διαχειριστὴς τοῦ ἱστολογίου κάποια ἐρώτηση, ἄλλωστε πάντα εἶμαι πολὺ ἐπιφυλακτικὸς ὅσον ἀφορᾶ τὴν ἐγκυρότητα ἤ ἀκρίβεια στὰ ὅσα γράφονται σὲ τέτοιες εἴδους δημοσιεύσεις.

      Τὴν ἔβαλα ὅμως αὐτὴ τὴν ἀνάρτηση, διότι γνωρίζω στὰ σίγουρα, ὅτι ἤδη ἔχουν κυκλοφοροθεῖ τέτοιες τροφὲς στὸ ἐξωτερικὸ καὶ σύντομα θὰ τίς ἔχουμε καὶ ἐδῶ, ὁπότε καλὸ νὰ εἶναι ἐπιφυλακτικοὶ γιὰ τὴν πιθανὴ σοβαρὴ ἐπικινδυνότητά τους οἱ ἀναγνῶστες ἔστω καὶ μὲ ὑπερβολὲς στὴν ἀνάρτηση, παρὰ ἐφησυχασμένοι καὶ νὰ μὴν γνωρίζουν τίποτα.

      Στὴν Κύπρο ἤδη ἄνοιξε ἡ πρώτη ἑταιρεία παραγωγῆς συνθετικοῦ κρέατος.
      https://ethnegersis.blogspot.com/2023/02/blog-post_390.html

      Διαγραφή