Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ο τοποτηρητής της Λαύρας Μητροπολίτης Παύλος σχολίασε την απόφαση των αρχών να απελάσουν την ΟΟΕ (Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία) από τη Λαύρα


«Δώστε μας να προσευχηθούμε όπως θέλουμε, όπως μας διδάσκουν», απηύθυνε έκκληση προς τις αρχές ο Μητροπολίτης Παύλος.

«Σήμερα η Εκκλησία μας συγκλονίζεται από θλιβερά γεγονότα. Πιθανώς, η Αποκάλυψη ξεκινά από την Ουκρανία, γιατί εδώ βρίσκονται τα μεγάλα ιερά κειμήλια, το Κίεβο ονομάζεται δεύτερη Ιερουσαλήμ, όλη η Αγία μας Ρωσία, η Ουκρανία και άλλες πόλεις, που καλύπτονται με τα λείψανα των αγίων του Θεού», δήλωσε ο τοποτηρητής της Λαύρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διάβολος δεν μπορεί να υπομείνει, όταν προσεύχονται οι πιστοί, οπότε κάνει ό,τι είναι δυνατόν, για να σταματήσει την προσευχή στη Λαύρα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που ονειρεύονται να βεβηλώσουν ό,τι είναι δυνατό... βεβήλωσαν τους καθεδρικούς ναούς της Κοίμησης της Θεοτόκου και της Τράπεζάς, άνθρωποι, που δεν διστάζουν να φορούν άμφια που δεν τους ανήκουν, ενώ μερικοί χειροτονήθηκαν ακόμη και από εμάς και μαζί μας, πηγαίνοντας στο συμβούλιο των ασεβών, όπως κατέφυγε ο προδότης Ιούδας», πρόσθεσε.

Ο τοποτηρητής της Λαύρας, μίλησε για τις συνέπειες που αποκομίζει η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία λόγω της κατάστασης με τον Φιλάρετο Ντενίσενκο.

«Όταν ο Φιλάρετος κατέλαβε την εκκλησία του Βλαντίμιρ στο Κίεβο, ή ορθότερα, μόλις εμείς φύγαμε από εκεί, καθώς ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βλαντίμιρ δεν ήθελε αιματοχυσία, δεν πιστεύαμε ότι το κακό θα πήγαινε τόσο μακριά. Πιστέψαμε, ότι ένας άνθρωπος που είχε ζήσει στην Εκκλησία για 60 χρόνια θα φρονιματιστεί, αλλά ο σατανάς δεν έδωσε, ούτε σε αυτόν, ούτε στο ποίμνιό του, ειρήνη. Ποδοπατήθηκε από τα δικά του πνευματικά παιδιά, που σήμερα κάνουν τα ίδια δεινά και σε μας», συνέχισε.

Ο Μητροπολίτης Παύλος προέτρεψε τους πιστούς να μη μείνουν στο περιθώριο και να υπερασπιστούν τη Λαύρα των Σπηλιτών του Κιέβου με όλα τα νόμιμα μέσα.

«Αδελφοί και αδελφές, δεν πρέπει να παραμείνετε στην άκρη, γιατί... «όποιος ομολογήσει ενώπιον των ανθρώπων, θα τον αναγνωρίσω κι εγώ ενώπιον του πατέρα μου (Κατά Ματθαίου Κεφ.10:32)». Εμείς εκλέξαμε αυτούς τους βουλευτές και σήμερα πρέπει να δώσουμε μια απάντηση: όπως τους επιλέξαμε, έτσι μπορούμε και να τους απομακρύνουμε, όπως συνηθίζεται στον δημοκρατικό κόσμο. Πρέπει να υπερασπιστούμε την πίστη μας, δεν πρέπει να ντροπιάζουμε την Εκκλησία. Ακόμα κι αν με πυροβολήσουν. δεν φοβάμαι τον θάνατο. Δεν είμαστε υπέρ των ταραχών, ούτε υπέρ των επαναστάσεων, ας προσευχόμαστε και να προσευχόμαστε, όπως θέλουμε, όπως μας έχουν διδάξει», είπε.

«Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου