Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

παπα- Ηλίας Υφαντής: το…άπλυτο φώς!…


Το φως ήρθε στον κόσμο, μας λέει ο Χριστός, αλλά οι άνθρωποι επέλεξαν το σκοτάδι αντί για το φως. Κι, αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο. Επέλεξαν το σκοτάδι γιατί  τα έργα τους ήταν και είναι σκοτεινά!

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του σκοταδιού αυτού είναι η υποκρισία! Που σημαίνει ότι οι σκοτεινοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι τα σκοτεινά έργα τους βρίσκονται σε διαμετρική αντίθεση με κάθε έννοια δικαίου. Γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση και  διαιώνιση της αδηφαγίας και προδοσίας τους. Και γι’ αυτό λαμβάνουν τα ανάλογα μέτρα. Με πρώτο και καλύτερο ν’ αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Όταν, λοιπόν, ξεσπάει κάποιο δικό τους κραυγαλέο σκάνδαλο (π.χ. «υποκλοπές»),  επιστρατεύουν, κάποιο εντός ή εκτός εισαγωγικών  σκάνδαλο και το πετούν στη μέση. Το γαρνίρουν με διάφορες ροζ ή άλλου είδους προκλητικές περιπέτειες και το πλασάρουν στη δημοσιότητα. Έτσι ώστε το πόπολο, σαν χάνοι, να μην χάνουν ούτε τσόντα απ’ τις τσόντες των περιγραφών Ενώ ακούγονται, ένθεν κακείθεν, «βρυχηθμοί» του είδους «θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο», «θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι», «θα ριχτεί άπλετο φως»!

Για να πνίγουν έτσι τον αφελή λαό μέσα στο άπλυτο φως της δηλητηριώδους αιθαλομίχλης τους. Με αποτέλεσμα, όπως λέει το Ευαγγέλιο, ενώ από το ένα μέρος οι παμπόνηροι «καταπίνουν τις γκαμήλες» από το άλλο να «διυλίζουν τα κουνούπια». Αφού την ίδια στιγμή εκατομμύρια μαχαίρια και βαριοπούλες, όχι μόνο ξεψαχνίζουν, αλλά και σπάζουν κυριολεκτικά τα κόκαλα του λαού. Και οι συνδαιτυμόνες της αλητείας αυτής, εν μέσω ομηρικών γελώτων, τρώνε τις σάρκες και ρουφάνε ακόμη και το μεδούλι του.

Και ασφαλώς όσον αφορά στην εξιχνίαση των σκανδάλων, αντί για άπλετο, ρίχνουν, όπως προαναφέραμε, μεθοδευμένα το…άπλυτο φως. Επιστρατεύοντας όλους τους μηχανισμούς, που διαθέτουν ή εφευρίσκουν για την συγκάλυψη, συσκότιση και αναστροφή της πραγματικότητας. Μέχρις ότου ο πανδαμάτωρ χρόνος και η παρεμβολή κάποιων άλλων φρεσκότερων ή περισσότερο πιπεράτων σκανδάλων, κάμει να απαμβλυνθούν οι εντυπώσεις για τα προηγούμενα.  

Ποιος σήμερα νοιάζεται σοβαρά για τις ανθρωποθυσίες στη Μάνδρα και στο Μάτι; Και ποιος αύριο θα θυμάται τις ανθρωποθυσίες στα  Τέμπη! Αφού η αλήθεια και το δίκιο έχουν εξοστρακιστεί από την πατρίδα μας!…Με αναπότρεπτη συνέπεια αυτοί που κάνουν την αποκκοτιά να καταγγέλλουν τα σκάνδαλα να δολοφονούνται(Λαμπράκης) ή να διαγράφονται απ’ τα κόμματά τους (Πολάκης) ή να φυλακίζονται και εξοστρακίζονται (Κασιδιάρης)!

Με αποτέλεσμα να ξεχαστούν, για παράδειγμα, η «χρηματιστηριάδα» του Σημίτη,  η «κουμπαριάδα» του Καραμανλή, οι «εθνοσωτήριες» μνημονιάδες, που αλληλοδιαδέχονταν η μία την άλλη: Όπως η ΓΑΠιάδα, η Αντωνιάδα και η  Αλεξιάδα. Για να μην ξεχάσουμε και τη NOVARTIS και την πρόσφατη για την προδοσία της Μακεδονίας «Πρεσπιάδα». Με την οποία ασφαλώς συμφωνεί και ο Κούλης. Ο οποίος εδώ και τρία χρόνια φιλοτεχνεί την κορονοϊάδα και τώρα με τη βοήθεια της Ντόρας   γράφει την Αιγαιάδα (Αιγαίο)! Και «ο χορός καλά κρατεί».

Κρίμα που δεν υπάρχουν στις μέρες κάποιος Όμηρος, για να διαθρυλλήσει τα κατορθώματά τους ή κάποιος Γιουβενάλης για να διεκτραγωδήσει τα καλιγούλεια κακουργήματά τους!

Κι έπειτα έρχεται η σκούπα των παραγραφών, στο όνομα των οποίων αμνηστεύονται, μετά από παρέλευση κάποιου χρόνου, τα πάσης φύσεως κακουργήματα. Με αποτέλεσμα μακρυχέρηδες και εφιάλτες ν’ αποδίδονται στην κοινωνία, όχι μόνο ασπροπρόσωποι, αλλά και πολλαπλά κερδισμένοι. Έτσι ώστε τα ονόματά κάποιων να φιγουράρουν ακόμη και μεταξύ εκείνων, που , χωρίς ντροπή,  προβάλλονται ως καταλληλότεροι  για τα ύψιστα κρατικά αξιώματα.

Βέβαια στην τωρινή συγκυρία οι λήσταρχοι δεν αποβλέπουν μόνο στο οικονομικό στραγγάλισμα, αλλά και την εδαφική κατακρεούργηση της πατρίδας μας. Αλλά και την παντοειδή υπονόμευση του λαού μας, τον οποίο φτύνουν κατάμουτρα, χαρακτηρίζοντάς τον ψεκασμένο ή όπως αλλιώς τους καπνίσει.

Σάμπως ο λαός, που χύνει το αίμα του για την απελευθέρωση της πατρίδας, να μην έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της. Ενώ οι αγέλες των τυφλών κομματικών οπαδών, που χειροκροτούν και ζητωκραυγάζουν τους προδότες και απατεώνες, να είναι ο αυθεντικός λαός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η ξεδιάντροπη πολιτισμική και ιστορική καταλήστευση σιγοντάρεται απ’ την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ (=μέσων μαζικής εξαπάτησης), Τα οποία σημειωτέον βρίσκονται παγκοσμίως  στα χέρια των «περιούσιων» μαφιόζων. Καθώς διακαής πόθος των ΜΜΕ και των πολιτικών εφιαλτών είναι να προωθείται η προδοσία, προκειμένου να ευαρεστήσουν στ’ αρπακτικά αφεντικά τους και να εισπράξουν τ’ αργύρια της προδοσίας.

Που σημαίνει ότι η δημόσια και ιδιωτική χρεοκοπία των Ελλήνων οφείλεται στις λαμογιές των ίδιων εφιαλτών, που σκηνοθέτησαν και πατρονάρησαν την καταλήστευση των Ελλήνων για όφελος των πατρώνων τους και ιδικό τους. Όταν τα καθάρματα αυτά σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να επιστρέψουν τα κλοπιμαία και να βρίσκονται, αντί του Κασιδιάρη, εγκάθειρκτοι σε φυλακές  υψίστης ασφαλείας.

Γιατί πέρα απ’ όλα τ’ άλλα προκαλούν και τη ναυτία του λαού. Γιατί γνωρίζει ότι οι κλέφτες και λήσταρχοι αυτοί έχουν φροντίσει εκ προϋποθέσεως να αμνηστεύσουν τις λαθροχειρίες τους με νομοθετικά τερατουργήματα.

Και ασφαλώς ακούει βερεσέ όλους αυτούς τους βρυχηθμούς για το «άπλετο φως», που θα πέσει στα κακουργήματα των  πρωταθλητών της λαμογιάς. Και τα υπόλοιπα τερτίπια που όλοι απ’ όλες τις πλευρές επιστρατεύουν, προκειμένου ν’ αποκοιμίζουν το λαό, ώστε να μην καταλαβαίνει με ποια κουμάσια έχει να κάμει.

Ενώ είναι σίγουρος για το…άπλυτο φώς της αποπνικτικής αιθαλομίχλης, που μεθοδεύουν εσαεί, χτυπώντας κατάκαρδα την πατρίδας μας και λεηλατώντας ανελέητα  την ψυχή μας!..

«Πᾶνος»

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα, πλην της αναφοράς του κ. Κασιδιαρη μιας και υπάρχει ο κίνδυνος να ηρωοποιηθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή