Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Σα δε ντρεπόμαστε. Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος σε κήρυγμά του προπαγανδίζει τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό. (βίντεο)

 

σ.σ. Χρησιμοποιεί ακόμη και την μνήμη του Αγίου Νικολάου για να σπρώξει το ποίμνιο να πάει να εμβολιαστεί !!

«…..Και ίσως αυτήν την στιγμή να μην είναι τόσο απαραίτητη η φιλανθρωπία όπως την είχαμε κατανοήσει μέχρι πρότινος ως μία προσφορά χρημάτων, ειδών για την επιβίωση. Αλλά η σημερινή διάσταση της φιλανθρωπίας, της έμπρακτης φιλανθρωπίας, είναι να συμβάλουμε εμείς όχι να διαιωνιστεί και να κρατηθεί ο καθένας από εμάς ατομικά στη ζωή, αλλά να μπορέσουμε να επιβιώσουμε όλοι μαζί και να ξεπεράσουμε αυτήν την δοκιμασία της ζωής που είναι δοκιμασία ζωής ή θανάτου.

Και ο κάθε άνθρωπος μέσα από την έμπρακτη έκφραση της φιλανθρωπίας του να συμβάλλει σε αυτήν την διαιώνιση και διατήρηση της ζωής.

Και με ποιόν τρόπο συμβάλλει;

Προς το παρόν. Με το να προσφέρει τα μέσα υγιεινής και να τηρεί τα μέτρα υγιεινής.
Να φοράει τη μάσκα.
Να κρατάει αποστάσεις.
Και να πλένει συχνά με αντισηπτικό υγρό τα χέρια του και τις επιφάνειες
οι οποίες βρίσκονται σε δημόσια χρήση.

[σ.σ. Όχι. Δεν είναι ο Χαρδαλιάς. Είναι κήρυγμα Αρχιερέα της Εκκλησίας του Χριστού μέσα σε Ιερό Ναό!!]

Αυτή, σε αυτήν ακριβώς την στιγμή, είναι μία έκφραση έμπρακτης φιλανθρωπίας προς τον συνάνθρωπό μας.

Θα έρθει ακόμα μία έκφραση έμπρακτης φιλανθρωπίας που θα είναι ο εμβολιασμός. Που αυτή η κίνηση του εμβολιασμού κατά της πανδημίας του κορωνοϊού θα είναι μία πράξη ηθική και μια έκφραση ανθρωπιάς στη ζωή μας και στη ζωή των συνανθρώπων μας.»

[σ.σ. Δηλαδή όσοι δεν θέλουν να φοράνε φίμωτρα και να εμβολιαστούν είναι επικίνδυνοι -γιατί όχι και δολοφόνοι- αφού υπονομεύουν την διαιώνιση της ζωής των άλλων! σύμφωνα με τα λεγόμενά τους. Αυτά που μας λέει ο Μπιλ Γκέιτς με το σινάφι του και τα παπαγαλάκια του Μητσοτάκη, τα σιγοντάρει και ο Μεσσηνίας. Για το «κοινό καλό»! για τον συνάνθρωπο! για την αγάπη! θα θυσιάσεις τις ελευθερίες σου αλλιώς θα υποστείς τις συνέπειες. Όταν λοιπόν αύριο μας βάλουν το πιστόλι στον κρόταφο, να ξέρουμε με ποιανού την βοήθεια το κάνουν.]

«Ας σκεφτούμε λοιπόν κάτω από αυτήν την προοπτική τα μηνύματα που μας δίνει η σημερινή ημέρα και μνήμη του Αγίου Νικολάου. Ας γίνουμε κι εμείς με την δική μας στάση, με τη δική μας παρουσία, με την δική μας συμβολή, ώστε να εκφράζουμε μέσα από αυτήν την στάση την αλήθεια των πραγμάτων, της φιλανθρωπίας και της αγάπης που ο Άγιος εξέφραζε στο ποίμνιό του την εποχή που ζούσε μέσα από τις απαιτήσεις που είχε το ποίμνιο και μέσα από τον τρόπο που εκείνος ως ποιμένας και διδάσκαλος επέλεγε για να ανταποκριθεί σε αυτά ακριβώς τα αιτήματα του ποιμνίου του.»


ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ; ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΑΝ ΟΛΑ. 

 

 
 
https://www.youtube.com/watch?v=VFSOsnqjN7Y&feature=emb_logo

Απομαγνητοφώνηση αποσπάσματος του «κηρύγματος» από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.

Πηγή:https://tasthyras.wordpress.com/2020/12/06
«Πᾶνος» 

6 σχόλια:

  1. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΕ ΔΕΝ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΛΟΓΟ ΑΓΙΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικό. Είναι ένας από τους 4 αντικαταστάτες του Ιερονημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΑΣ ΚΑΚΑΣΧΗΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΛΟΓΟ ΘΕΟΥ.
    Ο ΠΛΕΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.
    ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΟΛΕΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΕΙΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ.
    ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ. ΟΙ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ" ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΑΠΠΑΔΩΝ. ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν περιμένουμε την θεσούλα.... ότι πει το άθλιο πολιτικό μας σύστημα..!!!που να υπάρξει θέση για πνευματική σκέψη και λόγο....!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχως ειναι και στους υποψηφιους για αρχιεπισκοπος...
    Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ=ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟ ΞΥΡΙΣΜΟΣΝ !
    ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ Ο ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ κ.ἄ.ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή